1. Tillämplighet
Dessa köpvillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för Designaddict. För företagskunder gäller Köplagen. Mer information härom finns på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se.

 

2. Beställning
När du registrerat en order hos Designaddict.se skickas omgående en orderbekräftelse till den e-postadress du registrerat. Personuppgifter hanteras enligt bestämmelserna i GDPR, läs mer under vår integritetspolicy. Designaddict förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris, p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, eller p.g.a. ett felaktigt pris har Designaddict rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt.

 

3. Betalning

3.1. Kortbetalning

Kostnad: 0 kr

I samarbete med Stripe erbjuder Designaddict.se säkra betalformer. Stripe använder marknadens säkraste system för betalningar. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure teknik. Alla betalningar sker genom säkra sidor med 128-bitars kryptering.

Designaddict lagrar inga kortuppgifter.

För mer information besök www.stripe.com


 
3.2 Faktura (Billmate eller Payson) - Betala efter leverans
Med Billmate/Payson handlar du alltid tryggt och säkert. Dina uppgifter lämnas aldrig ut till tredje part och all hantering av känslig information sker i enlighet med rådande lagstiftning.
Fakturan kommer till dig via e-post och du har 14 dagar på dig att betala.

 

3.3 Direktbetalning (Billmate eller Payson)
I Sverige är direktbetalning via internetbank ett vanligt och populärt betalsätt. Med har du som kund möjlighet att betala med din internetbank via någon av de svenska bankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller Danske Bank.

 

4. Leverans
Normal leveranstid är 7-10 arbetsdagar. Beställningar behandlas och levereras så snabbt som möjligt av Designaddict. I fall när kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med Designaddicts köpevillkor.

 

5. Outlöst försändelse
För försändelse som ej löses ut anses inte automatiskt vara en retur, och varan debiteras således. Alla försändelser måste hämtas ut och om varan önskas returneras så ska den behandlas enligt våra returvillkor. Hämtas varan ej ut och går i retur debiteras man om 295kr.

 

6. Reklamationer
Det är lämpligt att kunden kontrollerar leveransen vid ankomst för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta DesignAddicts reklamationsavdelning på via kontaktformulär, och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Därefter träffas överenskommelse för hur retur och ersättning ska hanteras. Konsumenten har 3 års reklamationsrätt. Reklamation av skador som uppstått i transporten (transportskador) måste anmälas till vår kundservice inom skälig tid.

 

7. Ångerrätt
Privatkunder har rätt att ångra köpet inom 14 dagar (gäller oanvänd vara). För full återbetalning ska varan kunna säljas som ny och varan och dess originalförpackning ska återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Vill konsument utnyttja sin ångerrätt skall ångerformuläret fyllas i via kontaktformulär på Designaddict.se. Returfrakten samt fraktkostnad vid köpet bekostas av kunden. Konsumenten har ansvar för varan vid eventuell returtransport. I fall av återbetalning, betalas pengarna inom 14 dagar från den dag då Designaddict mottagit meddelandet. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller tills konsumenten har lämnat bevis på att varan återsänts. Ångerrätt gäller ej för företagskunder.

 

8. Avbeställning
Konsumenten har rätt att avbeställa fram tills dess att varan har skickats från vårt lager. Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från Designaddict.

 

9.  Företagsinformation
Designaddict.se ingår i NZ Designaddict AB, organisationsnummer 559142-4386